Nieuwe app vertelt of je moet rennen voor je trein of niet

Sommige mensen rennen uit principe niet voor het openbaar vervoer. Anderen beginnen pas met rennen als ze de bus of trein al zien staan en balen heel erg als ze dan net te laat zijn. Dat is nu verleden tijd, want de app ‘Moet ik rennen?’ vertelt je precies hoeveel tijd je nog hebt tot je bus, trein, tram, veerboot of metro vertrekt en of je moet rennen of niet.

Je selecteert je huidige locatie en je eindbestemming en de app berekent of je beter kan gaan rennen, of dat je rustig aan kunt doen. Met een simpele ‘JA’ of ‘NEE’ en een klok die aftelt is het in één oogopslag duidelijk of je in de startblokken moet. Als je geen haast hebt, kun je ook een alternatieve reisoptie kiezen. Onder de klok kun je ook het traject zien dat de app voor jou heeft berekend, inclusief reistijden, busnummers en haltes waar je langs komt.

Moet-ik-rennen-app-voor-OV

De app maakt gebruik van real-time OV data. Met actuele tijden wordt berekend hoeveel tijd je nog hebt voor jouw eerstvolgende reisoptie vertrekt. De app houdt dus rekening met eventuele vertragingen. Doordat het team achter de app samenwerkt met de NS, zijn er ook leuke extra’s. Als je geen haast hebt of toch je reisoptie hebt gemist, krijg je Geen Haast Korting bij winkels op NS stations.

De app startte als studentenproject en werd bedacht door vier studenten Communicatie en Multimedia Design in opdracht van de Gemeente Amsterdam.

We kwamen al snel op het idee van Moet Ik Rennen? Het was simpel, ludiek en het vertelt je precies wat je als dagelijkse OV-reiziger wilt weten. Moet je op het moment van vertrek rennen om je eerstvolgende vervoermiddel te halen?

De studenten wonnen onder andere awards bij de SpinAwards, Golden Dot Awards en DMCI Oscars. Na de SpinAwards kwam het team in contact met andere partijen en waren ze in staat de app werkelijkheid te maken.

De app is vanaf vandaag gratis te downloaden voor Android en iOS.