Nieuwe app Yog laat je hardlopen met iedereen in de wereld

De nieuwe hardlooptracker Yog is op het eerste gezicht niet veel anders dan zijn concurrenten in de App Store. Dat verandert echter wanneer je hem gaat gebruiken: de app stelt je namelijk in virtueel hard te lopen met vrienden of bekenden!

Je hoeft slechts een rondje Vondelpark op zaterdagochtend te doen om in te zien dat hardlopen een tamelijk sociale aangelegenheid kan zijn. Maar met vervagende grenzen is het nog steeds een uitdaging om met die goede bekende uit andere stad of zelfs een ander land een rondje te lopen.

Daar moet Yog dus verandering in brengen. De Amerikaanse app houdt je individuele runs bij zoals Nike+ of Runkeeper, maar stelt je daarnaast in staat om vrienden uit te nodigen om via de app met elkaar te rennen. Bedenker Peter Pelberg deed zijn eerste test-runs vanuit New York met een Nederlandse hardloper: “This guy was 3,000 miles away but I knew for a fact that he’s got shorts on, and his shoes on, and we’re about to go on a run together. I got chills. I’m getting chills right now. I was just like, ‘Holy sh*t.

Het is intussen middels meerdere onderzoeken bewezen dat sporters zichzelf sneller verbeteren in groepsverband, dus alleen daarom al verdient Yog een eervolle vermelding. De app is gratis te downloaden en je kunt vanuit de app al je vrienden uitnodigen voor een run!