Nederlandse startup Statilizer biedt on-demand social media analytics aan

Absoluut één van de aanjagers van de huidige vibe rond “big data” zijn de analyses die mogelijk zijn rondom sociale media. Hoewel het speelveld al omvangrijk is, kunnen we er sinds vorige week een nieuwe speler van eigen bodem aan toevoegen.

Het vorige week gelanceerde Statilizer benadert social media analyses naar eigen zeggen op een andere manier dan de rest van het veld. De Nederlandse startup verkiest er namelijk voor om hun analyses en benchmarking tools aan te bieden als een on-demand dienst, in tegenstelling tot de vele platforms met vaste maandelijkse kosten.

Het platform laat gebruikers zelf met een paar klikken grote hoeveelheden social media data opvragen, op het moment dat dit het hardst nodig is. Deze data wordt vergaard, geanalyseerd en gevisualiseerd in een online dashboard met meer dan 400 interactieve grafieken en tabellen

Statilizer wordt inmiddels gebruikt door verschillende bedrijven als LEWIS PR, Cemit DS, Ajax and CliniClowns. De web-based tool is ontwikkeld door het Nederlandse social media software bedrijf Yocter.