Vernieuwde Appie-app maakt automatisch een boodschappenlijst voor je

De app van Albert Heijn – Appie – krijgt een geheel nieuw design en diverse nieuwe features. Dat maakte Jorik Dopmeijer, platformmanager Mobile bij AH online, gisteren bekend tegenover Emerce. Zo gaat de app automatisch boodschappenlijstjes samenstellen op basis van je vorige aankopen en wordt het gemakkelijker om de barcodescanner op te vragen.

Ook het zoekmechanisme is verbeterd in de app. Interessanter is de kookstand. “Als je een recept opent in de app, worden in deze stand de letters groter en springt je telefoon niet op autolock”, aldus Dopmeijer.

Toekomst

In de toekomst moet de app nog interessanter worden. Dopmeijer hoopt namelijk meer intelligentie in Appie te kunnen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan betere persoonlijke aanbiedingen op basis van de data van je Bonuskaart. Maar denk ook aan aanbevelingen voor boodschappen op basis van bepaalde evenementen in het seizoen, het weer, sportevenementen of de tijd van de dag. Korting op een pak brood als het lunchtijd is, is bijvoorbeeld geen slecht idee.

Maar dat is toekomstmuziek. De automatische boodschappenlijstjes zijn echter al wel een begin van die intelligentie. Die kun je vanaf 26 juni verwachten, als de nieuwe app gelanceerd wordt. Voor Android wordt de app in de week daarvoor al gefaseerd uitgerold, bij iOS gaan ze in een keer over op die dag.