Andy Rubin: ‘Essential Home gaat Siri, Assistant en Alexa ondersteunen’

Essential Home

Andy Rubin presenteerde gisteren met zijn nieuwe bedrijf Essential de slimme speaker Essential Home. Veel informatie is er echter nog niet over bekend, maar Rubin heeft tegenover Recode wel een tipje van de sluier gelicht. Hij wil namelijk dat het apparaat op zowel Siri als Alexa en Assistant kan gaan draaien, de spraakassistenten van Apple, Amazon en Google.

Volgens Rubin komt hij zo tegemoet aan wat klanten willen. Slechts een assistent op een apparaat laten draaien is de verkeerde strategie, aldus de man die ooit Android oprichtte. “Al deze bedrijven willen hun eigen ecosysteem bouwen. Maar consumenten willen niet alleen maar spullen van Samsung in huis. Ze willen diversiteit.”

Ambient OS

De Essential Home zal in eerste instantie werken met Ambient OS, het besturingssysteem van Essential zelf. Maar ook over dat besturingssysteem is nog nauwelijks iets bekend. Wel zei Rubin dat Ambient open source wordt en qua ontwikkeling vergelijkbaar is met Android.

Nadeel daarvan is natuurlijk dat er inmiddels allerlei verschillende versies van Android zijn en je pas vrij laat updates krijgt. “Ik denk dat we daar een oplossing voor hebben gevonden. Ik denk dat we een beter plan hebben”, aldus Rubin. Wat dat plan precies is, zei hij dan weer niet.

Volgens Rubin is er helaas nog geen geplande releasedatum of prijs voor de Essential Home.