De nieuwe Gear 360-camera van Samsung werkt met je iPhone

Samsung heeft vandaag naast de Galaxy S8 ook een nieuwe Gear 360-camera onthuld en die is er flink op vooruitgegaan.

De Gear 360 levert bijvoorbeeld 4K-video – iets dat de vorige versie net niet redde. Houdt er wel rekening mee dat deze pixels zijn verdeeld over een volledig 360-gradenbeeld en de kwaliteit is daarom een stuk lager dan ‘normale’ 4K. De twee dual fisheye-lenzen hebben een resolutie van 8,4 megapixel. 

Een groot voordeel is verder dat de camera niet meer enkel werkt met een paar high-end Samsung-telefoons. Ook worden iPhones voortaan ondersteunt. Daarvoor heb je wel een iPhone 6s of nieuwer nodig die op iOS 10 draait.

Livestreamen op social media (bijvoorbeeld Facebook) is nu mogelijk, zij het in een resolutie, iets dat in de vorige versie ontbrak schrijft Engadget. Daarbij lijkt vertraging nog wel een issue te zijn, want die kans soms tot 10 seconden oplopen.

Aanpassingen

Het uiterlijk heeft ook wat veranderingen ondergaan. De nieuwe variant van de Gear 360-cam is iets kleiner geworden en het statiefje dat eerder nog uit te klappen was is nu verdwenen. Hierdoor moet hij op een soort ring onderaan de camera blijven staan. Dat hij was gekrompen is heeft wat nadelen, want daardoor is de batterij iets kleiner geworden – van 1350 mAh naar 1160 mAh.

In Nederland is de nieuwe Samsung Gear 360 vanaf mei te koop. Hij gaat 250 euro kosten.