‘Nieuwe iPhone update biedt ondersteuning voor de Apple Watch’

Apple werkt aan een nieuwe software update voor de iPhone, de iPad en de iPod Touch. De nieuwe update komt naar alle waarschijnlijkheid uit in maart, dat meldt BGR.

De update zal bestaan uit het oplossen van een aantal kleine issues, maar belangrijker; de update zal ervoor zorgen dat de eerder genoemde devices de Apple Watch zullen ondersteunen.

Eerder werd al bekend dat de Apple Watch zal gaan draaien op iOS 8.2, dus het is niet erg verrassend dat de update in het teken zal staan van de ondersteuning van de Apple Watch.

Volgens een anonieme bron zal de update in de tweede week van maart worden uitgerold, maar er is nog geen datum bevestigd. Aangezien de Apple Watch pas in april wordt gelanceerd is het logisch dat de update eerder verschijnt. Hierdoor zijn de andere devices op tijd uitgerust om te kunnen samenwerken met de Apple Watch.

Daarnaast heeft Apple ook een beta versie gelanceerd van iOS 8.2, waardoor het er steeds meer van weg heeft dat er een grote iPhone update aan zit te komen. Naast de ondersteuning van de Apple Watch zou de update er ook voor moeten zorgen dat de apps van Facebook beter werken op de iOS apparaten.