Nieuwe smartwatch van Microsoft nu in handen van ‘Surface’-team

Het was even stil rondom de smartwatches en met name vanuit Redmond bleef het verrassend rustig. Want hoewel de geruchten in april nog waren dat het Xbox-team van Microsoft intussen al een smartwatch aan het testen was, bleef meer nieuws uit. Tot nu, want krap 3 maanden later blijkt het prototype te zijn overgedragen naar het ‘Surface’-team.

Volgens bronnen van Amerikaans blog The Verge zou Microsoft bewust het horloge verplaatst hebben van Xbox naar Surface nu het apparaat steeds dichter bij daadwerkelijke aankondiging komt.

Het gerucht komt overigens niet alleen na het gerucht dat het Xbox-team al aan het testen was geslagen, intussen was ook duidelijk dat Microsoft druk aan het testen was geslagen met verschillende soorten “Surface connectors” en ging het bedrijf ook al aan de slag met diverse 1.5-inch displays.

Volgens de laatste geruchten zou het horloge ook nog eens gaan draaien op een aangepaste versie van Windows 8, waarmee Microsoft wil onderstrepen dat het apparaat een centrale rol moet gaan innemen in het ecosysteem van Windows 8 devices.

Overigens past de overplaatsing van Xbox naar Surface helemaal in de recente reorganisatie die Microsoft uitvoerde, waarbij Xbox (hardware) en Surface helemaal van elkaar werken gescheiden.