Trackers Test: Fitbit Flex vs Jawbone UP vs Nike+ FuelBand

Aangezien ik er regelmatig wat over schrijf, is het logisch dat ik regelmatig de vraag krijg welke activity trackers die op de markt zijn nu eigenlijk de beste zijn. Datzelfde gebeurde AllThingsD-columnist Lauren Goode ook en dus ging zij aan de slag voor een ultieme test.

Toegegeven, Goode maakte er geen half werk van. Gedurende 10 dagen liep ze rond met zowel een Nike+ FuelBand, een Fitbit Flex, een Jawbone UP en de Basis Smartwatch. Naast accuratesse keek de Amerikaanse ook naar comfort, design, werking van de mobiele sync en uiteraard, de prijs:

Updated-Chart-2

Om de accuratesse van de diverse armbandjes te testen, droeg Goode ook een ‘ouderwetse’ stappenteller op haar heupen, zoals je dat ook doet bij bijvoorbeeld de Fitbit Ultra.

When it comes to accuracy, your hips don’t lie. It’s pretty much universally recognized, even by the creators of these bands, that a standard hip pedometer will give a more accurate measurement of your steps than an activity wristband.

Haar uitkomsten deelt ze niet alleen in een uitgebreid artikel, maar ook in onderstaande video:

Meer lezen over de bandjes? Check onze review van de uiterst complete Fitbit Flex hier en lees hier meer over de Basis, Nike+ FuelBand en Jawbone UP.