Nieuwe Sony Xperia 5 heeft drie lenzen en een CinemaWide-scherm

Sony Xperia 5

Sony heeft zijn nieuwe smartphone Sony Xperia 5 aangekondigd. De telefoon heeft maar liefst camera’s op de achterkant en is met zijn 21:9 CinemaWide-scherm ook goed geschikt voor gamen en het kijken van films. En ook multitasken moet met dit scherm goed werken.

De Xperia 5 heeft BIONZ X For Mobile en dus drie lenzen op de achterkant. Het gaat om drie 12 megapixel sensoren, namelijk een 16 mm lens voor supergroothoekfoto’s, een 26 mm lens en een 52 mm portret- en telelens. De telefoon biedt verder Optical SteadyShot, wat beeldstabilisatie is.

De Xperia 5 komt net als de eerder gelanceerde Xperia 1 met Eye Autofocus. Dat is een functie waarmee de ogen automatisch, precies en betrouwbaar gevolgd worden. Daardoor kun je je richten op het maken van video’s en foto’s, en hoef je niet op het scherpstellen van de lens te letten.

De camera heeft verder een optie voor burstopnames van 10 beelden per seconden en Auto Focus en Auto Exposure (AF/AE) tracking. Voor bewegende objecten is AF/AE in te zetten voor beelden van 30 beelden per seconden. Ook moet de telefoon goed te gebruiken zijn voor beelden bij weinig licht.

Sony Xperia 5

Het scherm

Dan het scherm. De Xperia 5 heeft een 6,1 inch Full HD+ OLED display, dat dezelfde technologie heeft als de Sony BRAVIA-televisies. Het scherm moet volgens Sony zelf meer contrast, kleur en helderheid geven. De Creator mode moet verder een betere kleurweergave geven op het compacte scherm.

Ben je fan van films? Dan kun je er dankzij Dolby Atmos-geluid helemaal induiken. Dankzij deze technologie klinkt het namelijk echt alsof een helikopter boven je hoofd vliegt. En die technologie is natuurlijk niet alleen fijn bij het kijken van films, maar ook bij het gamen. Daarnaast kun je Hi-Res audio afspelen via bedrade en draadloze apparaten.

De telefoon bevat voor gamen de Game Enhancer, een app om de spelervaring te verbeteren. Alle games zitten daarmee op één plek en tijdens het gamen kunnen meldingen van buitenaf geblokkeerd worden. Ook kun je je prestaties opnemen en delen via sociale media.

Beschikbaarheid

De Xperia 5 komt tot slot met een 3140 mAh-accu, die een lange accuduur moet garanderen. Dankzij ‘Smart Connectivity’ wordt bovendien altijd met het beste netwerk verbinding gemaakt, zodat jij nooit zonder bereik zit. Zijn er problemen met WiFi, dan wordt er automatisch overgeschakeld naar 4G/LTE.

De Xperia 5 wordt begin oktober beschikbaar in het blauw, zwart en grijs. Helaas is nog niet bekend wat de telefoon gaat kosten.