JBL introduceert drie nieuwe soundbars met MultiBeam-tech

JBL Bar 2.1 Deep Bass

JBL heeft een nieuwe serie soundbars onthuld. Het gaat om drie stuks, ieder met zijn eigen mogelijkheden. Ook zitten de drie in heel verschillende prijsklasses. Waar de goedkoopste variant 179,99 euro kost, kost de duurste versie 599,99 euro.

De soundbars werden tijdens technologiebeurs IFA in Berlijn aangekondigd. Daar toonde JBL onder meer de JBL Bar 5.1 Surround, die afgestemd is voor fans van films. De soundbar komt met panoramisch surround-sound, maar dan zonder dat je hier allerlei extra speakers en kabels voor nodig hebt.

Het geluid wordt via één bar geleverd en een 10 inch draadloze subwoofer. Dat het surround-sound nog wel mogelijk is, is dankzij de MultiBeam-technologie van JBL. De soundbar heeft een speciale configuratie van vijf full range drivers en twee tweeters met zijwaartse plaatsing.

Natuurlijk kun je de Bar 5.1 Surround ook voor muziek gebruiken. Audio afspelen kan via WiFi, Airplay 2 en Chromecast. Verder heeft het apparaat een display-poort voorop zitten.

Deep Bass

Ook nieuw is de JBL Bar 2.1 Deep Bass. Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij deze speaker om basgeluid. Om in dat geluid te voorzien, produceert de soundbar 300W aan geluid en heeft het integrale Dolby Digital. Met de Bar 2.1 Deep Bass kun je ook via bluetooth muziek streamen vanaf je telefoon of tablet.

Tot slot is er de JBL Bar 2.0 All-In-One, die voorzien is van een ingebouwde baspoort. Deze soundbar, die ook de goedkoopste in de serie is, komt met een maximaal systeemvermogen van 80Watt. JBL stelt dat deze bar ideaal is voor iedereen die het geluid van de TV in de slaapkamer of woonkamer een boost wil geven. Ook kun je muziek streamen via bluetooth.

De soundbars komen ieder met een eigen prijs op de markt. De JBL Bar 5.1 Surround is de duurste van de drie en gaat 599,99 euro kosten. De Bar 2.1 Deep Bass kost 349,99 euro, en de JBL Bar 2.0 All-In-One kost 179,99 euro. Wanneer ze precies verschijnen, is onbekend.