Nieuwe uitvoering Nike+ FuelBand krijgt beschikking over ingebouwde hartslagmeter en open API

Langzaam maar zeker wordt de concurrentiestrijd steviger op het gebied van de activity trackers. Nadat Fitbit gisteren de verkoop van hun Flex-armband in de VS en Canada startte, horen we vandaag voor het eerst iets over de volgende generatie Nike+ Fuelband. Diverse nieuwe features moeten de sportgigant weer een voorsprong geven.

Volgens weblog Gearlive zou de nieuwe FuelBand de beschikking krijgen over BlueTooth 4.0 voor verbeterde batterijduur en sneller syncen, een versneld display en een ingebouwde hartslagmeter. Wie het ontwerp van de huidige FuelBand kent, zal zich afvragen hoe Nike dat solide gaat aanbieden.

Volgens de geruchten zal het in dit geval geen 24/7 hartslagmeting (zoals we die bij bijvoorbeeld de Basis zien) zijn, maar zal de drager zijn vingers moeten plaatsen op een meet-gedeelte in de armband. Een soortgelijke oplossing zien we ook bij de activity tracker van Withings.

Nieuwe API en Android app

Maar misschien vinden we het belangrijkste nieuws wel terug buiten de hardware. Want naast de technische verbeteringen aan de armband zelf, zou de tweede generatie Nike FuelBand vergezeld gaan worden van een nieuwe, verbeterde en vooral meer publieke API. Dit zou het ecosysteem van apps en tools rondom de FuelBand natuurlijk een behoorlijk boost geven.

Daarnaast meldt Gearlive dat Nike eindelijk begonnen is met het ontwikkelen van een Android-app voor de FuelBand. Een opvallende melding, omdat het Amerikaanse bedrijf in februari nog stellig ontkende aan een Android app te denken, laat staan werken.

Er zijn nog geen verdere details of data bekend of gehoord rond deze plannen voor de Nike+ FuelBand.