Nieuwe versie Revolights moeten fietsen nóg veiliger maken


Wie zich regelmatig in het donker op de fiets verplaatst, zal erkennen dat dat nooit té verlicht kan. In 2011 zorgde een kleine Amerikaanse onderneming voor een kleine revolutie door speciale LED-verlichting voor op je fietswiel via crowdfunding op de markt te brengen. Twee jaar later is het tijd voor de volgende stap. Uiteraard weer via Kickstarter.

De eerste uitvoering van Revolight’s fietsverlichting benodigde nog wat eigen handigheid: je moest zelf de LED-verlichting monteren op het frame van je voor- of achterband. Dat kan natuurlijk handiger en sneller en daarom komt Revolights nu dus met complete wielen waar de verlichting al in zit verwerkt.

3e53a9dd3af63d2f613b91f4c1540c33_largeHet kon echter ook niet uitblijven dat de makers van Revolight zouden gaan samenwerken met een fietsfabrikant om een compleet pakketje beschikbaar te stellen. En dat is dus ook precies wat er is gebeurt. Niet zomaar een fietsenmaker, maar de bekende Mission Bicycle Company uit San Francisco. Dit bedrijf maakt sinds 2008 al custom design fietsen en staat bekend om zijn minimalistische ontwerpen. Voor slechts 1300 dollar (ex. verzending) kun je je al eigenaar noemen van deze Mission x Revolights:

3e2ebcb4dcc7ae2b7b253888202d755f_largeInstappen in het project is niet bepaald goedkoop, maar mocht je je vaak op een tweewieler verplaatsen en meer willen weten over dit project, check dan zeker even de Kickstarter-campagne. Overigens heeft Revolight intussen de benodigde funding al opgehaald en kan het zich de komende 29 dagen richten op het uitbreiden van het budget en het opzetten van de planning!