Nieuwe Vizio-televisie vervangt afstandsbediening met tablet

Televisiemaker Vizio heeft een nieuwe tv aangekondigd. De P-Series 4K-tv’s zijn voorzien van Google Cast en HDR, maar het bijzonderst is misschien wel de afstandsbediening. Het traditionele plastic kastje is namelijk vervangen door een Android-tablet.

Op deze manier wil Vizio de ouderwetse afstandsbediening eindelijk eens vernieuwen. Dat werd tijd, vertelt Vizio-CTO aan The Verge:

Ik snap echt niet dat we nog rubberen knoppen in plastic behuizingen met dubbel-A-batterijen gebruiken. We gebruiken nog steeds afstandsbedieningen die in de jaren ’50 zijn uitgevonden. Daar moeten we echt een einde aan maken.

De nieuwe Vizio-televisie wordt daarom bediend met een 6-inch Android-tablet, waarop de Vizio SmartCast-app geïnstalleerd staat. Daarnaast werkt de televisiemaker samen met Google om de tv-ervaring meer om Google Cast te laten draaien. Hierdoor moeten de nieuwe televisies vanzelfsprekender zijn voor mensen die on demand video kijken.

Tv-fabrikanten maken al langer apps waarmee televisies gemaakt kunnen worden, maar Vizio is de eerste die dit als enige mogelijkheid biedt. Het toestel is specifiek gemaakt om met een tablet bediend te worden, terwijl eerdere apps in feite virtuele ouderwetse afstandsbedieningen waren.

Het zal overigens nog even duren totdat de smartphone-verbonden tv in Nederland een feit wordt: televisies van Vizio worden hier doorgaans niet verkocht. Importeren? Dan betaal je voor dit nieuwe toestel minstens 1000 dollar.