Deze nieuwe sensor meet je zweet om je workout te verbeteren

De meeste fitnesstrackers meten niet veel meer dan je hartritme, slaapritme en het aantal stappen dat je zet. Onderzoekers van Stanford University en de Universiteit van California-Berkeley denken dit te gaan veranderen door een nieuwe sensor die je zweet meet.

In een onderzoek dat is gepubliceerd in Nature, wordt een sensor getoond die realtime gegevens kan analyseren uit zweet. Volgens de onderzoekers is zweet namelijk niet alleen een indicator voor de emotionele status van de mens, maar zitten er in zweet ook belangrijke stoffen die gebruikt kunnen worden om de spiervermoeidheid en het hydratatieniveau kunnen bepalen. Zo meet de nieuwe sensor onder andere het natrium-, kalium- en glucosegehalte.

In vergelijking met oudere zweetsensoren is deze sensor klein genoeg om hem te kunnen plaatsen in een hoofdband. Daarnaast kan hij draadloos communiceren met een smartphone wat handig is voor doktoren, atleten en hun trainers. The Verge laat weten dat de onderzoekers dan ook denken dat de sensor zelfs in een smartphone geplaatst kan worden, alleen hebben ze nog geen commerciële partner gevonden.