De nieuwste zonnepanelen van Tesla zijn veel mooier dan alle zonnepanelen tot nu toe

Tesla heeft een geheel nieuw soort zonnepanelen aan haar collectie toegevoegd, schrijft Electrek. De zonnepanelen van Tesla zijn bedoeld voor mensen die geen nieuw dak nodig hebben, maar wel zonne-energie willen opwekken. En ze zijn daarbij veel mooier dan alle andere opties die je tot nu toe hebt.

De panelen werden gemaakt in samenwerking met Panasonic. Het idee is dat de apparaten vanaf deze zomer door Panasonic gemaakt worden in de Gigafactory 2 van Tesla in Buffalo, en dat Tesla ze exclusief mag gebruiken. Derde partijen mogen ze dus niet gaan verkopen en installeren.

Verschil met andere panelen is dat ze vrij onopvallend zijn. Het montagemateriaal mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn en de panelen zelf moeten glad worden. Simpel gezegd: de panelen moeten er gewoon mooi uitzien. Daarnaast stelt Tesla dat deze panelen langer meegaan dan die van concurrenten. Ook zouden ze een stuk weerbaarder zijn. De modules leveren maximaal 325 watt op.

Solar Roofs

Het is niet voor het eerst dat Tesla werkt aan minder opvallende zonnepanelen. In oktober vorig jaar kondigde het bedrijf de zogenaamde Solar Roofs aan. Deze daken wekken ook zonne-energie op, maar vallen nog minder op dan de eerder genoemde panelen.

De energie is zowel direct te gebruiken als op te slaan in een thuisbatterij. Helaas is niet bekend wat de daken precies opleveren, wat ze kosten en wanneer ze hier beschikbaar worden. Daarnaast is een nadeel dat je eigenlijk je compleet dakbedekking moet vervangen.