Canary komt met kleinere en weerbestendige beveiligingscamera

Canary Flex

Canary heeft een kleinere en weerbestendige beveiligingscamera gepresenteerd: de Canary Flex. De camera neemt geluid en beeld op en heeft een kijkhoek van 116 graden, maar kan zichzelf flexibel heen en weer bewegen, waardoor hij de volledige 360 graden van een omgeving waar kan nemen.

Omdat de camera ook waterdicht is, is de Flex in tegenstelling tot zijn voorganger ook in staat om buiten opgehangen te worden. De Canary Flex is bovendien geschikt voor ons klimaat, want tussen de -10 en 45 graden Celsius blijft hij volgens de fabrikant prima opereren. De Flex is bovendien kleiner dan de binnencamera van het bedrijf. Het apparaatje is ongeveer 11 cm lang.

Om optimaal gebruik te maken van de camera moet je trouwens wel gebruik maken van een betaalde dienst. Zonder kun je slechts 24 uur van je beelden terugkijken, waarmee de Canary wel een beter gratis aanbod heeft dan de concurrentie. Die uren moet je overigens wel delen als je meerdere apparaten van het merk in je bezit hebt. Met twee camera’s kun je dus slechts 12 uur terugkijken. Met de betaalde dienst wordt dat obstakel voor je weggenomen: je kunt dan alle beelden tot een maand later terugkijken. Dit kost je 9 euro per maand of 90 euro per jaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Canary Flex is te koop voor 199 dollar en wordt vanaf november geleverd. De bezorging vindt in eerste instantie echter alleen binnen de Verenigde Staten plaats, dus mocht je het ding in je bezit willen hebben dan zul je gebruik moeten maken van een dienst die het apparaat voor je kan doorsturen. Later zal hij waarschijnlijk ook gewoon in Nederland te koop zijn.

Voor Apple-gebruikers: ondersteuning voor HomeKit ontbreekt in de Canary Flex. Canary heeft wel plannen om zijn originele beveiligingscamera te vervangen voor een zelfde soort model met HomeKit-ondersteuning. Waarom het bedrijf er voor heeft gekozen om dit nog niet in de Flex te stoppen is onbekend.