Nike kondigt nieuwe Fuelband SE aan, is stukken nauwkeuriger dan voorganger

Nike heeft zojuist een nieuwe versie van de populaire Nike Fuelband aangekondigt. De Fuelband SE is nauwkeuriger, en geschikter voor veel meer verschillende sporten. Het apparaat is beschikbaar met tal van accentkleuren.

Net als de Fitbit Force en de Jawbone Up is de Nike Fuelband een armband die je kunt dragen om je dagelijkse portie beweging te monitoren. Hoe meer je beweegt, hoe meer Fuelpoints je spaart, en het doel is natuurlijk om elke dag je doel te behalen.

De Nike Fuelband heeft geen schokkend nieuw ontwerp, en lijkt op het eerst gezicht erg veel op zijn voorganger. Nieuw is het kleine kleuraccentje dat in rood, geel en roze leverbaar is. Ook deze versie komt weer in verschillende polsmaten. Nieuw is de verbeterde registratie van sporten die niet met (hard)lopen te maken hebben zoals fietsen, spinning of roeien.

fuelband_se_fan

De Fuel band SE is ‘verbeterd waterproof’, maar het is niet duidelijk of hij daarmee nu ook in het zwembad bruikbaar is. Ook nieuw zijn de reminders die je om het uur krijgt en je aansporen om meer te gaan bewegen, en het feit dat je workouts kunt taggen, zodat je later precies weet wat je op dat moment hebt gedaan om zoveel fuelpoints te verdienen.

Jammer genoeg voor Android gebruikers komt er voorlopig nog geen Fuelband app voor hen beschikbaar, wel volgt er een compleet geupdate versie van de iOS Nike Fuel app. Nike+ gebruikers zien hun Nike Fuelpoints trouwens ook terug in de gewone Nike+ app, waarin je competities met vrienden aan kunt gaan en jezelf uitdagingen ten doel kunt stellen.

Zo vlak voor de feestdagen is de strijd om de wearable activity trackers weer volop losgebarsten, vorige week maakte Fitbit hun nieuwe model, de Fitbit Force bekend, Basis komt binnenkort mogelijk met een nieuwe armband en ook Jawbone werkt aan een nieuwe versie van de Up.

De nieuwe Fuelband is vanaf 6 november verkrijgbaar in de VS, Engeland, Canada, Frankrijk, Duitsland en Japan voor een adviesprijs van $149. Op 6 november is ook de nieuwe iOS app beschikbaar.

fuelbandpink fuelband1