Nike lanceert FuelBand 2 mogelijk al op 15 oktober

De kans dat Nike nog dit jaar met een opvolger van de FuelBand gaat komen, lijken spontaan weer te zijn toegenomen. Een uitnodiging van de pers voor een speciaal NikeFuel event op 15 oktober wakkert het vuur aan.

Hoewel de eerste geruchten van de FuelBand 2 al dit voorjaar opdoken, werd toch gedacht dat het sportmerk pas volgend jaar met een nieuwe armband zou komen. Het bedrijf heeft echter de wereldwijde pers uitgenodigd voor een “NikeFuel Forum” op 15 oktober aanstaande.

De nieuwe FuelBand zou de beschikking krijgen over een hartslag meter en gebruik maken van een verbeterde Bluetooth 4.0 verbinding. De lancering zou ook de opening van Nike API moeten markeren, zodat meer developers de armband kunnen gebruiken voor hun creatieve concepten.

Hoewel de uitnodiging verder weinig weggeeft over de inhoud van het event, kunnen we gezien de verwijzing naar Fuel er vanuit gaan dat het event te maken zal hebben met het bijhouden van je activiteiten. Het valt ook te verwachten dat Nike op de 15e de nieuwe Nike+ Moves app zal lanceren, de app die gebruik maakt van de nieuwe M7 co-processor in de iPhone 5S.

Overigens is de datum vrij opvallend, zo merkt ook iPhoneclub op. Volgens geruchten zou namelijk ook Apple die dag een event willen houden om de iPads aan te kondigen. Vooralsnog blijft het echter bij geruchten, dus we zullen even moeten afwachten.