Elektronisch slaapmasker helpt je effectiever om te gaan met je slaap

IQ Intelclinic (geen verband met computergigant Intel) heeft een slaapmasker ontwikkeld om mensen beter te leren slapen. Met dit masker krijgen mensen meer inzicht in hun slaapritmes en kunnen daardoor beter en effectiever met hun slaap omgaan.

In het slaapmasker ZizZ zijn drie elektrodes verwerkt. Deze elektrodes meten hersengolven, spanning van de spieren en de hoeveelheid oogbewegingen. In de bijbehorende app kunnen gebruikers vervolgens zien hoelang ze geslapen hebben, hoe vaak ze wakker geworden zijn, hoelang de REM slaap duurde en een uitgebreide analyse van hun slaapcyclus bekijken.

zizz-app-625x260

Mede-eigenaar Kamil Adamczyk, een student geneeskunde, wil met dit masker niet mensen meer laten slapen, maar effectiever laten slapen. Zelf beweert hij dankzij dit masker slechts drie uur slaap per nacht nodig te hebben; de rest van zijn slaap vult hij aan met korte, goed getimede dutjes overdag. Adamczyk zou graag dit masker willen gebruiken in zijn studie om onderzoek te doen naar slaapstoornissen. De benodigde FDA goedkeuring heeft hij echter nog niet vanwege het vroege stadium van ontwikkeling waar het masker zich momenteel in bevindt.

IQ Intelclinic gaat binnenkort met dit project naar Kickstarter. Mocht het project slagen, dan komt de ZizZ beschikbaar voor 225 dollar.