Nike verbetert Nike Running-app en verandert naam naar Nike+ Run Club

Nike heeft zijn hardloopapp Nike+ Running gerestyled en de naam van de app veranderd naar Nike+ Run Club. Dat ontdekte iCulture. In de app, waarmee je je hardlooptrainingen kunt tracken, zijn meer sociale features toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om met je vrienden te chatten en stickers uit te wisselen na een training.

Met de app kun je nu ook gerichter trainen door een trainingsschema dat zich aanpast aan jouw voortgang. Ook die kun je delen met je vrienden, waardoor er een competitief element in zit dat wellicht kan helpen om net een rondje extra te lopen. Het is verder mogelijk om je vrienden uit te dagen om onderling een wedstrijd te houden wie het meeste aantal kilometers loopt.

Nike+ Running Club

Verder breidt Nike+ Running Club voor iOS uit met een app voor de Apple Watch. Deze kan zelfstandig je hardloopprestaties meten, zonder dat je je telefoon bij je hebt. Een nadeel is wel dat dit minder nauwkeurig werkt en je route niet wordt geregistreerd, omdat de huidige Apple Watch geen GPS heeft voor locatiebepaling. Je kunt de Apple Watch-app echter ook gebruiken als een display om je statistieken in te zien tijdens het lopen, terwijl je gewoon met je iPhone rent.

Nike+ Run Club is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android. Je hoeft ook niet bij te betalen voor bijvoorbeeld trainingen of geavanceerde statistieken, zoals bij sommige andere apps het geval is.