Taxidienst Lyft: ‘Uber wil ons negatief in het nieuws brengen met verkoopgeruchten’

Taxidienst Lyft, een van de grootste concurrenten van Uber, is niet zelf op zoek naar een verkoper. Dat zegt John Zimmer, mede-oprichter en voorzitter van het bedrijf, tegen Business Insider. Hij reageert daarmee op het nieuws dat The New York Times naar buiten bracht over gesprekken met meerdere grote bedrijven over een overname van de taxidienst.

Tegen Business Insider ontkent Zimmer echter niet dat de gesprekken hebben plaatsgevonden. Hij zegt alleen dat benaderd worden voor een gesprek niet hetzelfde is als het willen verkopen van het bedrijf. Over de inhoud van de gesprekken, die volgens bronnen van The New York Times hebben plaatsgevonden met onder andere Google en Amazon, heeft hij niets gezegd.

Uber

Volgens Zimmer dwingt de misvatting over de berichten het bedrijf om via deze manier duidelijkheid te scheppen. The New York Times heeft Business Insider laten weten bij zijn verhaal te blijven, maar de krant heeft niets gezegd over de bronnen die de gesprekken tussen Lyft en andere partijen van dichtbij zouden hebben meegemaakt.

Zimmer wijst met zijn vinger naar concurrent Uber, dat volgens hem ‘smerige tactieken’ gebruikt om Lyft negatief in het nieuws te krijgen. Waar de gesprekken inhoudelijk over gingen, wilde hij niet aan Business Insider kwijt.