Nike’s Adapt BB-schoenen vallen zelfs vanwege hun geluid op

Nike Adapt BB

Nike heeft zijn nieuwe slimme basketbalschoen Adapt BB onthuld. De schoenen vallen niet alleen vanwege hun functies op, maar zelfs vanwege hun geluid. Ze hebben namelijk een herkenbaar geluid, meldt Quartz.

De schoenen bevatten verder elektronica die je ook uit een smartphone kent. Zo zit er een CPU en geheugen in. Opladen doe je met een speciale, draadloze Qi-oplader. Dat duurt een paar uur, maar dan gaat de accu wel twee weken mee.

App

Als je je voet in de schoen doet, herkent hij automatisch het volume en sluit hij zich hier omheen. De sluiting kun je verder aanpassen met knoppen aan iedere kant van de schoen of via sliders in de bijbehorende app. Die app moet je wel met de schoen pairen door een chip te scannen. Daardoor kun alleen jij de schoen besturen.

De app zorgt er ook voor dat Nike data kan ontvangen van je schoenen en dat ze draadloos firmware-updates kunnen krijgen. Daarmee moeten je schoenen nog beter werken met je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je een bepaalde stand voor een activiteit als basketballen inprogrammeren en eenvoudig wisselen tussen deze en een andere stand.

De schoen verschijnt halverwege februari voor 350 dollar. Of ze ook naar Europa komen en voor welke prijs, is onbekend.