Nintendo brengt twintig SNES-games naar de Switch

Nintendo Switch

We konden natuurlijk al enige tijd oude NES-spellen op de Nintendo Switch spelen. Maar er zijn veel meer nostalgische games die we graag nog eens spelen. Bijvoorbeeld die van de SNES. Gelukkig is er goed nieuws: deze games zijn vanaf morgen op de Switch beschikbaar!

Nintendo kondigde gisteren aan dat de spellen beschikbaar worden als je een Switch Online-abonnement hebt. In totaal komen er twintig games naar de Switch, waaronder The Legend of Zelda: A Link To the Past, Kirby’s Dream Land 3, Super Mario World, Super Mario Kart en Super Metroid.

In de toekomst moeten er bovendien nog meer SNES-spellen bijkomen. Dus als je al die twintig games die nu beschikbaar worden opnieuw hebt beleefd, staat je mogelijk nog meer te wachten.

Speciale controller

Ook tof: er komt een speciale controller van de SNES voor de Switch beschikbaar. Nintendo deed eerder al iets vergelijkbaars met een NES-controller. Het idee is dat je met de SNES-achtige controller de spellen kunt spelen zoals vroeger. Natuurlijk werken de gewone Joy-Cons ook.

De controller gaat 29,90 euro kosten en is alleen beschikbaar als je een Switch Online-abonnement hebt. Wanneer de controller precies in Nederland verschijnt, is nog onbekend. In Amerika is dat echter op 18 september, dus dat geeft de indruk dat dit deze maand al is.