Nintendo kondigt Captain Toad: Treasure Tracker voor Switch aan

Captain Toad: Treasure Tracker

Nintendo heeft Captain Toad: Treasure Tracker voor de Nintendo Switch aangekondigd. Het spel krijgt nieuwe levels die gebaseerd zijn op de rijken uit Super Mario Odyssey. Het spel verscheen eerder al op de Wii U, maar komt op 13 juli ook naar de Switch en 3DS.

Het gaat om een platformspel, maar deze is wel iets anders dan de gemiddelde platformspellen. Toad kan namelijk niet springen, omdat zijn rugzak te zwaar is. Je moet dus een andere manier bedenken om hem steeds voorbij vijanden, valstrikken en obstakels te krijgen. Ook kun je de route van Toad plannen door je omgeving te verkennen met de camera.

Levels

De levels zijn geïnspireerd door hetzelfde “miniatuur tuin”-concept dat ook als inspiratie werd gebruikt voor Super Mario Odyssey. De omgevingen lijken daardoor misschien klein, maar hebben veel details en grappige verrassingen.

In totaal zijn er 70 levels in het spel, waarvan er vier gebaseerd zijn op rijken uit Super Mario Odyssey. Het gaat om het Stedenrijk, het Woestijnrijk, het Watervalrijk en het Kookrijk. De levels kun je vrijspelen in het spel, maar als je een amiibo-figuur van Super Mario Odyssey scant krijg je er direct toegang toe. Scan je een Toad-amiibo, dan krijg je een onkwetsbaarheidspaddenstoel.

Het spel is vanaf 13 juli te koop voor 39,99 euro. Je kunt echter al een gratis demo spelen op de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS.