Voormalig Tesla-werknemer aangeklaagd voor spionage, werknemer ontkent

Tesla Model 3

Elon Musk, CEO van Tesla, beschuldigde eerder deze week een voormalig werknemer van sabotage en spionage. Nu is die werknemer aangeklaagd door het bedrijf. De man in kwestie zou geheime informatie van de fabrikant hebben gestolen. Dat meldt NU.nl. De man ontkent zelf alles.

De man is voor 1 miljoen dollar aangeklaagd. Volgens Tesla zou hij een aantal gigabytes aan bedrijfsinformatie hebben buitgemaakt. Hier zou hij code voor hebben geschreven. De informatie speelde hij vervolgens door naar derde partijen. Daarnaast zou de man valse informatie naar de media hebben gelekt, om het bedrijf zo zwart te maken.

De man was een procesingenieur in een Gigafactory van de autofabrikant in Nevada. Het motief zou onvrede over een misgelopen promotie zijn geweest. Advocaten van Tesla zeggen nu dat de handelingen “moedwillig en met kwade bedoelingen” zijn uitgevoerd.

Ontkenning

De man in kwestie ontkent de zaak. Tegenover The Washington Post zegt hij een klokkenluider te zijn die misstanden in de fabriek aan de kaak wilde stellen. Ook zegt hij niet het geduld te hebben voor programmeren.