Nintendo Labo laat je een eigen draagbaar robotpak maken van karton

Nintendo-Labo

Met Nintendo Labo kun je eenvoudig zelf games maken voor de Nintendo Switch. Nintendo kondigde het kartonnen speelgoed in januari aan, maar heeft nu meer details gegeven. Zo kun je zelf een piano van karton maken, maar ook een draagbaar robotpak.

De eerste twee pakketten zijn het Mixpakket en het Robotpakket. Daarbij wordt ook het Toy-Con-werkplaats geleverd. Dat introduceert “op een leuke en toegankelijke manier eenvoudige, technologische principes, zodat speleres inputs en outputs kunnen combineren om hun eigen nieuwe manier van spelen uit te vinden”.

Mixpakket

In het Mixpakket van Nintendo Labo zit een Toy-Con-piano met dertien toetsen. Nadat je deze in elkaar hebt gezet, kun je muziek maken, maar ook je eigen liedjes opnemen en afspelen. Verder is er een Toy-Con-motor, een zelfgemaakt stuur waarmee je kunt racen. Hierbij is het ook mogelijk om zelf banen te maken.

Met een Toy-Con-hengel kun je gaan vissen. In een aquariamstand kun je je gevangen vissen laten zien en je eigen vissen maken. In het Toy-Con-huis woont een “schattig wezen”, waar je op diverse manieren mee kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan bowlen en touwtje springen.

Tot slot is er de Toy-Con-modelauto, waarmee je kunt sumoworstelen door de wagen van de tegenstander omver te beuken. Ook kun je tegen elkaar racen of hindernisbanen maken. In het pakket zit genoeg materieel om twee auto’s te maken. Daarnaast zitten er reflecterende stickers in, waarmee je een route kunt maken waar de auto helemaal zalf langs kan rijden.

Robotpakket

Het robotpakket laat je je eigen Toy-Con-robotpak bouwen. Daarmee kun je een gigantische in-game robot besturen. Met de robot kun je uitdagingen aangaan en objecten vernietigen om nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Ook kun je lokaal met een vriend gaan vechten met de robot. Hier moet je wel een extra Robotpakket voor hebben.