‘Nintendo lanceert deze zomer twee nieuwe Switch-modellen’

Nintendo Switch

Nintendo werkt volgens bronnen van The Wall Street Journal aan twee nieuwe versies van zijn Nintendo Switch. De nieuwe versies zouden deze zomer al gelanceerd moeten worden.

Eén versie krijgt verbeterde functies gericht op de veelgebruikers, al wordt het apparaat niet zo krachtig als de PS4 Pro of de Xbox One X. De andere variant is juist goedkoper en gericht op mensen die minder vaak gamen. Deze versie is een opvolger van de 3DS, aldus leveranciers en ontwikkelaars.

De nieuwe versies zijn volgens de ingewijden niet gewoon vergelijkbare, nieuwe versies met meer of minder prestaties. “Je zit verkeerd als je denkt dat de verbeterde versie vergelijkbaar is met wat Sony deed met de PS4 Pro en de ander slechts een goedkoop alternatief is dat vergelijkbaar is met vroegere handhelds, zoals de PlayStation Vita”, aldus een ingewijde.

De goedkopere versie moet een lagere prijs krijgen, doordat een aantal functies in de originele Switch verwijderd worden. Denk aan vibraties in de controles.

Nieuwe spellen

Leveranciers en spelontwikkelaars van derde partijen zeggen verder dat Nintendo bezig is om nieuwe speltitels van bekende franchises op de markt te brengen, zoals Animal Crossing en Pokémon. Nintendo zelf kondigde eerder dit jaar al aan eind dit jaar twee Pokémon-spellen op de markt te gaan brengen.

De bedoeling is dat de twee nieuwe modellen tijdens E3 in Los Angeles in juni gelanceerd worden en een paar maanden later op de markt verschijnen. Wat de nieuwe modellen precies gaan kosten, is nog onbekend.