Apple lanceert nieuwsdienst Apple News+ en gamedienst Apple Arcade

Apple News+

Apple heeft vanavond Apple News+ aangekondigd: een nieuwe, betaalde nieuwsdienst . Hierin zijn onder meer tijdschriften te lezen, evenals de kranten The Los Angeles Times en The Wall Street Journal en diverse uitgaven van websites Hier betaal je alleen een maandelijks bedrag voor. Daarnaast werd de gamedienst Apple Arcade onthuld.

Net als in het gewone Apple News krijg je trending verhalen, de belangrijkste verhalen van de dag en een persoonlijk aanbod. Nieuw is echter dat er tijdschriften zijn, inclusief ‘live covers’. Die live covers zijn voorkanten van tijdschriften, maar dan bewegend. In totaal zijn 300 tijdschriften aanwezig.

In het tabblad News+ vindt je een thuispagina voor tijdschriften, met daarin je favoriete tijdschriften en suggesties van andere titels. Recente uitgaves van jouw tijdschriften worden bovendien automatisch gedownload, zodat je ze direct hebt. Ook kun je onderwerpen bekijken, aangezien artikelen over een onderwerp gegroepeerd worden.

Apple News+

Apple News+ onderscheidt zich bovendien door zijn prijs. Voor 9,99 dollar per maand lees je alles wat je wilt. De eerste maand is gratis. Vooralsnog is de dienst echter niet in Europa beschikbaar. Later dit jaar moet de dienst ook naar Europa komen, beginnend met het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is onbekend.

Apple Arcade

Daarnaast lanceerde Apple de Apple Arcade, een betaalde gamedienst met 100 nieuwe en exclusieve games. Net als bij Apple News+ betaal je een maandelijks bedrag om onbeperkte toegang te krijgen tot de spellen, en latere updates van die games. De games kun je bovendien op alle Apple-apparaten spelen, dus ook op de Apple TV.

De dienst biedt spellen aan van onder meer Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, LEGO en SEGA. Bovendien draagt het bij aan de kosten van de ontwikkeling van de spellen. Apple Arcade is vanaf de herfst in ruim 150 landen beschikbaar – waaronder in Nederland – via een nieuw tabblad in de App Store, iOS, macOS en tvOS.

Apple Arcade