‘Nintendo lanceert volgend jaar nieuwe versie van de Switch’

Nintendo Switch

Nintendo zou van plan zijn om volgend jaar een nieuwe versie van zijn Switch op de markt te brengen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen binnen leveranciers en mensen met directe kennis van het plan. Nintendo zou zo hopen het momentum van de verkopen vast te houden.

De Switch werd in maart 2017 onthuld en wordt nog steeds goed verkocht. De verkopen zijn echter niet meer zo goed als de verrassende resultaten die het apparaat in het eerste jaar op de markt bood. Met de nieuwe versie hoopt het dus het momentum vast te houden.

Beter scherm

Veel details over de nieuwe variant zijn er nog niet, aangezien Nintendo nog moet besluiten welke nieuwe hardware en software er in het apparaat moet komen. Een optie is het verbeteren van het scherm. Op dit moment zit er een goedkoper LCD-scherm in de gameconsole. Een nieuwe versie zou het helderder, dunner en energie-efficiënter maken. Het zou echter geen OLED-scherm worden.

De nieuwe Switch zou in de tweede helft van 2019 verschijnen, maar mogelijk al in de zomer. Een woordvoerder van Nintendo wilde niet reageren op het gerucht.