Nintendo Switch is snelst verkopende console van de VS

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is in de Verenigde Staten nu de snelst verkopende console van deze hardware-generatie. Dat zegt The NDP Group, dat de verkoop van games en consoles in het land bijhoudt, meldt Nintendo in een blogbericht. In totaal werden er 8,7 miljoen exemplaren verkocht tussen de lancering in maart 2017 en november 2018.

Volgens The NDP Group is Nintendo ook het bedrijf dat de meeste software verkocht in de VS in 2018. Die data loopt tot november, maar waarschijnlijk komt er nog een boost in december dankzij de release van Super Smash Bros. Ultimate. Dat spel is nu het snelst verkopende spel voor de Switch, maar ook de snelst verkopende game in de Super SMash Bros-series.

“We zijn blij om zo’n sterke reactie te zien van consumenten in het tweede kerstseizoen voor de Switch”, zegt Doug Bowser, Senior Vice President of Sales and Marketing bij Nintendo of America. “We kijken uit naar het bieden van nog meer glimlachen aan onze fans in de komende jaren en daarna.”

Andere spellen

De verkopen van de Nintendo eShop doen het ook goed in de Verenigde Staten. Die groeiden met 105 procent in een jaar tijd. Verder werden The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe 4 en 5 miljoen keer verkocht. Super Mario Odyssey is inmiddels 4,7 miljoen keer verkocht in de VS.