Heel vet: De BladeGlider EV van Nissan is nu werkelijkheid

De BladeGlider EV van Nissan is alles behalve een afgeschreven idee, zo laat de autofabrikant zien. De futuristische auto werd in 2013 getoond, maar werd uiteindelijk in stilte aan de kant geschoven. Nu is hij echter weer helemaal terug, met twee werkende prototypes.

De prototypes werden in Rio de Janeiro onthuld en gemaakt met Formule 1-team William. De voertuigen hebben twee 130 kilowatt motoren die 268PK produceren. De BladeGlider EV kan bovendien van 0 naar 101 kilometer per uur in slechts vijf seconden. Maar de topsnelheid ligt nog veel hoger, namelijk op ongeveer 185 kilometer per uur. De accu bestaat uit een 22okW lithium-ionbatterij, maar het is niet bekend hoe lang deze meegaan.

Natuurlijk is ook het uiterlijk van de auto van belang. En ook dat laat weinig te wensen over, al is het wat vreemd. De BladeGlider heeft deuren met tweevlakshoekscharnieren aan de achterkant. Daarnaast zijn er drie displays die laten zien hoe hij oplaadt en de koppelstatus weergeven. Dankzij camera’s die op de achterkant gericht zijn, zie je wat er achter je zit. Ook is er een open dak met rolbeugels.

Helaas blijft het voorlopig nog slechts bij een prototype, de auto gaat voorlopig nog niet in productie. Maar we kunnen in ieder geval wel genieten van de beelden.

Nissan Prototype

Nissan Prototype

Nissan Prototype

Nissan Prototype

Nissan Prototype

Nissan Prototype