Nissan’s zelfrijdende stoelen laten je nooit meer in een rij staan

Je hebt ze vast wel eens gezien: fanatieke techliefhebbers die dagen van tevoren in de rij gaan staan voor hun nieuwe product. Ze nemen vaak een strandstoel mee om het wachten makkelijker te maken, maar die moet natuurlijk weg zodra de rij begint te bewegen. Voor dat wat specifieke probleem heeft autofabrikant Nissan nu een oplossing. Zij bouwden namelijk de ProPilot Chair, een zelfrijdende stoel.

Beweegt de rij naar voren? Dan zal de autonome stoel van Nissan ook een klein stukje opschuiven. Op die manier hoef je zelf niet op deze minimale inspanning te letten en kun je bijvoorbeeld een spelletje op je smartphone spelen. De sensoren zorgen ervoor dat de stoelen nooit op andere wachtenden of objecten opbotsen.

De stoelen van Nissan zijn niet specifiek gemaakt om rijzitters te helpen. Ze moeten bewijzen hoe het automatische inparkeersysteem van de automaker precies werkt. Nieuwe ontwikkelingen zorgden er echter voor dat ze ook handig kunnen zijn in de rij.

Niet dat wij hier iets aan hebben, want helaas gaat Nissan zijn zelfrijstoelen nooit verkopen. Je kunt de technologie enkel gebruiken in Nissan’s Serena, een busje dat sinds vorige maand verkrijgbaar is.