Sky Radio wil dat je gaat bewegen en lanceert een hardloop-app

De huidige smartphone bestaat inmiddels alweer bijna 10 jaar en veel sporters kunnen inmiddels niet meer zonder. Zeker onder hardlopers en wielrenners gebruiken vaak apps om hun prestaties bij te houden. Ieder sportmerk heeft zijn eigen app of heeft de laatste jaren een bekende dienst overgenomen, maar er zijn soms ook opvallende spelers op deze markt. Neem bijvoorbeeld een nieuw initiatief van Sky Radio: de radiozender heeft een hardloop-app gemaakt, waarin de stemmen van het station je te woord staan terwijl je in een trainingsprogramma toewerkt naar het rennen van 3, 5 of 10 kilometer: Hardlopen.nl.

Voor vaste luisteraars van Sky Radio is dat een geinige manier om te sporten – het zorgt er immers voor dat je door bekende stemmen wordt gemotiveerd. Of de app voor anderen echter ook zo effectief is, moeten we nog zien. Qua functies is Hardlopen.nl niet te vergelijken met bijvoorbeeld Runtastic of Runkeeper. Sterker nog: veel delen van de app voelen aan als een mobiele website, waardoor je niet de ervaring hebt van een native applicatie.

hardlopen-app

De basisfuncties zijn er gelukkig wel: tijdens het hardlopen houdt de app bij hoeveel je loopt, welke afstand je aflegt en hoeveel calorieën je daarbij verbrandt. Op een kaart kun je ook zien hoe ’t gegaan is. Wil je de app echter optimaal gebruiken, dan zul je een abonnement moeten nemen. Voor 40 euro per jaar biedt toegang tot alle trainingsprogramma’s, die je ook los kunt kopen voor 7 euro per stuk.

Sky Radio lijkt met de app geïnspireerd te zijn door de Vlaamse Evy. Deze radiopresentatrice maakte jaren geleden hardlooplessen in de vorm van podcasts en vervolgens een eigen app. Ook die bestaat uit trainingsprogramma’s om toe te werken naar een bepaald doel, terwijl een prettige stem je coacht. Bij startende hardlopers is Evy erg populair, omdat het een simpel en prettig trainingsprogramma is.

Hardlopen.nl is gratis te downloaden voor iOS en Android.