Nog natuurlijker wakker worden dankzij de slimme iwaku wake-up light

Voor mensen die graag experimenteren met een betere, meer natuurlijke en bovenal meer lieflijke manier van wakker worden dan “een portie Marimba midden in de nacht” is het af en toe maar lastig: de Jawbone UP trilt je wakker, apps als Sleep Cycle monitoren je bewegingen en doen een gok en Philips positioneert een school mussen met een zaklamp op je nachtkastje. Dat moet toch beter kunnen?

Beter zal de praktijk moeten uitwijzen, maar het nieuwe – Nederlandse – bedrijf iwaku gaat in ieder geval proberen om met een een-tweetje tussen app en lamp de best mogelijke ervaring te bieden.

De stijlvolle iwaku is een wake-up light (volgens de makers sterk genoeg om winter depressies te bestrijden) die in combinatie met een bijbehorende app er voor zorgt dat het licht  – en eventueel een muziekje naar keuze – je op het perfecte moment in je slaap wekken. De app van het bedrijf is te vergelijken met een app als bijvoorbeeld Sleep Cycle, al zou de iwaku juist ook met die app kunnen samenwerken.

Op korte termijn wil iwaku namelijk hun API openstellen aan developers, zodat deze handige apps kunnen bouwen voor de lamp. Naar eigen zeggen is het bedrijf daarbij overigens al in gesprek met de makers van het populaire Sleep Cycle.

Persoonlijk kan ik niet wachten om het stijlvolle apparaat te proberen, want na het testen van alle eerder genoemde oplossingen, valt tot op heden nog steeds elke ochtend Marimba mij ten deel.

De iwaku wake-up light moet dit najaar op de markt verschijnen en zal naar verwachting 229 euro gaan kosten. Meer informatie over dit mooie initiatief van eigen bodem vind je op de website.

iwaku Studio Flat 01