Nieuwe geruchten brengen ‘Google Mine’ dichterbij, deel jij binnenkort je eigendom via Google+?

Van de ‘ownership’ naar de ‘access economy’, het is een proces wat nogal wat voeten in aarde heeft. Wie nu om voorbeelden verlegen zit, komt al snel uit bij diensten als Spotify, Netflix of de OV Fiets. Maar dat het een trend is die de volledige aandacht geniet, wordt duidelijk wanneer een bedrijf als Google er mee aan de slag gaat. Al blijft het vooralsnog bij geruchten.

Eind vorige maand doken de eerste geruchten van Google Mine op. Volgens het doorgaans goed ingewijde weblog GOS zou een Android-versie van het platform zelfs al beschikbaar zijn in Bazaar, de interne Play Store voor Google medewerkers.

google_mine

Volgens de geruchten wordt Google Mine een uitbreiding op Google+, waarbij je van fysieke objecten kunt aangeven dat je deze in bezit hebt, had, wil hebben of uitgeleend hebt. Zo kunnen handig huismannen in hun boormachine toevoegen en uitlenen aan vrienden die via Google+ kunnen zien dat ze er voor bij hen terecht kunnen.

Wie denkt dat het een wild gerucht is en het gekkenwerk is dat Google er mee bezig is of dat het überhaupt geen functionaliteit is die thuis hoort op een sociaal netwerk, doet er goed aan om nog eens terug te denken aan de lancering van Facebook’s Open Graph. Ook ‘s-werelds populairste sociale netwerk ondersteunt namelijk het aanstippen van persoonlijk eigendom.

Google wil zelf nog niet in gaan op de geruchten rond de nieuwe dienst, maar de aanwezigheid in de interne Play Store geeft aan dat er op korte termijn op grotere schaal wenst te worden uitgerold.

Hopelijk daarna nooit meer een DVD kwijt… hoewel dat met de komst van Netflix wellicht toch al tot het verleden behoorde?