Noke is een ouderwets hangslot met een Bluetooth twist

De Noke lijkt dan misschien een ouderwets hangslot, hij heeft een uiterst moderne twist. Het slot is namelijk alleen te openen met een smartphone. En dan maar hopen dat de batterij nog vol genoeg is!

Koud 24 uur op Kickstarter heeft de Noke (uitspraak: “No Key”) zijn beoogde $100.000 aan funding al binnen en tikt de teller nog even door.

d8fba1ce3b5715cf4d32d2726aaed7aa_large

Het is vooralsnog een kleine hype op crowdfundingplatforms als Kickstarter, want in de praktijk zie je ze – in tegenstelling tot de verwachting – nog niet: slimme (Bluetooth) sloten. Op deuren of om fietsen, van August tot Skylock, Teo tot Bitlock: de handen gaan op elkaar en donaties worden gedaan.

In de categorie ‘hangsloten’ is Noke vooralsnog enigzins uniek. Eerder kwam alleen de Teo voorbij, maar dit slimme slot zag zijn Kickstarter-droom in duigen vallen en ligt voorlopig nog niet in de winkel.

“We kunnen zomaar het eerste hangslot worden dat daadwerkelijk te koop komt”, stelt bedenker Cameron Gibbs dan ook vol trots. “En daar gaat het tenslotte om, toch?”

Daar heeft de man een punt. Verder is de Noke een bekend recept: het slot is met een app via Bluetooth te ontgrendelen. Daarnaast kan er tijdelijk toegang worden gegeven tot het slot aan anderen. De batterij van de Noke gaat ongeveer een jaar mee.

Het lijkt volstrekte willekeur dat de Noke zijn budget verpletterd, terwijl de Teo achterblijft. Toch heeft de Noke twee belangrijke voordelen op de concurrent: het ontwerp van de Teo is tamelijk smaakgevoelig en met een prijskaartje van $59 is de Noke ook nog eens twee tientjes goedkoper.

Wil je meer weten over de Noke? Check dan de pagina van het slot op Kickstarter!