Rechter is cyberpesten beu: Secret verbannen van smartphones

Een rechter in Brazilië heeft zijn neus vol van anonieme cyberpesters, die via apps als Secret hun gang kunnen gaan. Hij heeft bepaald dat Apple en Google de app Secret uit hun winkels moeten halen en zelfs direct moeten verwijderen van smartphones.

Volgens het Braziliaanse Estadao is rechter Paulo Cesar de Carvalho helemaal klaar met het pesten via sociale netwerken. In zijn laatste uitspraak heeft hij dan ook bepaald dat zowel Apple als Google de populaire (anonieme) app Secret uit hun Braziliaanse app stores moeten halen.

Daar houdt het wat betreft de rechter echter nog niet op: Carvalho eist dat beide bedrijven er ook voor zorgen dat alle reeds geïnstalleerde versies van de app van smartphones worden gewist.

Een eis waarmee de rechter aantoont gedegen kennis van de mogelijkheden te hebben. Apple hanteert een zogenaamde ‘black list’, waarmee het apps kan blokkeren wanneer zij geopend lijken te worden. Google’s notoire ‘kill-switch’ is daadwerkelijk in staat om de apps echt te verwijderen.

De uitspraak van de Braziliaanse rechter is nog niet definitief.

De makers van Secret hebben volgens de laatste geruchten intussen al een advocaat richting Brazilië gestuurd, terwijl andere media weer meldt dat de uitspraak zich richt op Apple, Google en Microsoft en niet de makers van apps als Secret.