Nokia maakt slaapsensor die met IFTTT werkt

Nokia

Nokia’s gezondheidsafdeling heeft een nieuwe slaapsensor genaamd Nokia Sleep geïntroduceerd. Deze sensor monitort je slaap, maar laat je ook bepaalde acties instellen via IFTTT voor als je in slaap valt of wakker wordt. Dat meldt TechCrunch.

De sensor werkt via wifi in plaats van Bluetooth. Je stopt het apparaat onder je matras, waarna je je slaapcycli kunt bekijken in de Health Mate-app van het bedrijf. Het apparaat kan verder bijhouden of je snurkt. De app krijgt bovendien ondersteuning voor Amazon Alexa, waardoor je je Amazon Echo kunt vragen hoe je hebt geslapen.

IFTTT

Doordat de sensor samenwerkt met IFTTT, kun je het apparaat kopellen aan andere devices in je huis. Op die manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat als je wakker wordt, je lampen ook direct aangaan. En misschien wil je ook wel dat de temperatuur in je huis direct omhoog gaat en je gordijnen open gaan. Een handige functie als je van een geautomatiseerd huis houdt.

De nieuwe sensor moet in het eerste kwartaal van dit jaar verschijnen voor 100 dollar. Het is niet duidelijk of de sensor ook naar Europa komt.