Nomadland: de grote BAFTA’s winnaar (en deze maand al op Disney+ te zien)

Nomadland

Eerder deze week waren de BAFTA’s, ofwel: de Britse versie van de Oscars. Natuurlijk zag deze awardshow er dit jaar anders uit dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat de prijzen niet minder belangrijk waren. De dramafilm Nomadland werd eind vorig jaar al door filmrecensenten als dé film van 2020 gezien. En nu de BAFTA’s verdeeld zijn, blijkt dat ook zeker het geval te zijn.

Goed nieuws voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar deze film: Nomadland is deze maand al te zien op Disney+.

Nomadland

De Oscars vinden later dit jaar plaats, maar afgelopen week was het al tijd voor een voorproefje: de Britse awardshow British Academy of Film and Television Arts. Ofwel: de BAFTA’s. Net als de Oscars zijn deze prijzen veelzeggend over de film- en televisiewereld.

De grote winnaar van de show was de dramafilm Nomadland, met Frances McDormand in de hoofdrol. De film heeft in totaal vier prijzen gewonnen, waaronder de BAFTA voor de beste film van het afgelopen jaar en de beste regie. Frances McDormand won de prijs voor beste actrice en tot slot werd de film beloond voor het beste script.

Disney+

Grote kans dat je nieuwsgierig bent geworden naar een film die zo goed in de prijzen is gevallen. Normaliter duurt het maanden voordat je deze film daadwerkelijk ergens kunt zien in Nederland, maar dit jaar is dat gelukkig niet het geval. Vanaf 30 april is Nomadland namelijk gewoon te zien op Disney+. En daarmee heeft Disney+ dus in één klap ‘de beste film van 2020’ in handen.

Mocht je dan – nog steeds – geen Disney+ abonnement hebben, dan is dit wel het moment om dat aan te schaffen.

Beeld: Disney+