Non-profit bedrijf Elon Musk wil een huishoudrobot bouwen

Naast elektrische auto’s, landende raketten en razendsnelle Hyperloop-treinen houdt Elon Musk zich kennelijk met nog iets bezig: huishoudrobots. Het bedrijf OpenAI, een non-profit met een waarde van 1 miljard dollar waarbij Musk een plek in de raad van bestuur heeft, zegt namelijk aan dit soort robots te werken. Niet om onze levens makkelijker te maken, maar om juist de ontwikkeling van robots voort te stuwen.

Door een robot allerlei huishoudtaken uit te laten voeren leert hij namelijk om simpele opdrachten uit te voeren, aldus OpenAI in een blogpost. Het bedrijf wil bestaande robots in huis halen en aanpassen, zodat ze in huis ingezet kunnen worden. Het doet vermoeden dat OpenAI deze robotklussers niet gaat verkopen – het is voornamelijk een experiment.

OpenAI lijkt verder vooral andere ambities te hebben, zoals het maken van chatbots die op natuurlijke wijze met gebruikers praten. Het lijkt er op dat de startup vooral kunstmatige intelligentie naar een nieuw niveau wil tillen – en robots helpen daar toevallig bij.