Nooit meer gekrompen kleding dankzij de Dolfi

Het is altijd vervelend als je per ongeluk kleding te warm hebt gewassen. Maar om nou alleen een trui in de wasmachine te wassen is ook zonde van de stroom en het water. En met de hand wassen is ook weer zo veel werk.

Om dit probleem op te lossen heeft MPI Ultrasonics een apparaatje ontwikkeld die van handwas een ‘handsfree’ bezigheid maakt.

Op het eerste gezicht lijkt de Dolfi een stuk zeep om je handen mee te wassen, maar in de praktijk blijkt de Dolfi iets compleet anders te zijn. Het product wordt verkocht als ’s werelds kleinste en zachtste wasmachine en is gemaakt voor zowel thuis- als reisgebruik. Het apparaatje gebruikt maar liefst 80% minder energie dan een normale wasmachine.

dolfi2_3167495b

De Dolfi is eenvoudig te gebruiken. Je doet de vuile kleren in een bak met water, voegt wasmiddel toe, zet de Dolfi aan en legt de Dolfi in de bak met water. Dertig minuten laten zijn de kleren gewassen en kunnen ze opgehangen worden op het droogrek. Volgens de makers zijn de kleren helemaal schoon en onbeschadigd.

Het apparaatje werkt op basis van ultrasone geluidstrillingen die bubbeltjes veroorzaken in het water. Deze bubbeltjes zorgen er vervolgens voor dat het vuil van en uit de kleding gaat zonder dat het kledingstuk krimpt of dat er kleur verloren gaat.

De Dolfi wordt 20 januari gelanceerd op crowdfundig site Indiegogo en heeft een doelstelling van 100.000 dollar. De naam van het product is een ode aan de dolfijnen, die navigeren via ultrasone geluidstrillingen. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar het welzijn van dolfijnen.

Als het project slaagt kost de Dolfi ongeveer 89 dollar.