De Norton Core is een router die je slimme huis wil beschermen

Norton Core

Symantec kennen we vooral van Norton AntiVirus, maar nu gaat het bedrijf ook de hardwarewereld in. De Norton Core is hun eerste product op dit gebied. Deze router moet jouw thuisnetwerk beschermen tegen internetcriminelen, wat wel zo handig is als je gebruikmaakt van de slimme, verbonden producten die we steeds meer zien.

Antivirussoftware kan je computer beschermen tegen criminelen, maar slimme thermostaten, beveiligingscamera’s of lampen hebben die optie niet. En juist die apparaten zijn kwetsbaar voor aanvallen, omdat de beveiliging vaak wat te wensen overlaat. Bovendien zijn er tal van mensen die de standaard inloggegevens nooit aanpassen, terwijl die in een sommige gevallen gewoon online te vinden zijn.

Symantec wil deze apparaten dus gaan beschermen met de Norton Core. En de router heeft ook nog eens een leuk design – het lijkt een beetje op een discobal – waardoor je hem met liefde middenin je kamer zet, en het signaal nooit geblokkeerd wordt.

Quarantine

De Norton Core maakt onder meer gebruik van een veilige DNS, encryptie en automatische beveiligingsupdates, waardoor al het internetverkeer veilig moet blijven. Is dat niet het geval, dan waarschuwt het apparaat je als er iets verdachts plaatsvindt. Daarnaast zet het apparaten waar onveilige software op gevonden is automatisch in quarantine, waardoor de malware niet verder kan verspreiden.

De gehele router is bovendien te besturen via een applicatie. Daarin zie je welke gevaren aangepakt zijn en welke apparaten momenteel op je netwerk zitten. Ook krijg je een Security Score, die aangeeft hoe veilig jouw netwerk is. Verder kun je limieten instellen voor het gebruik van het netwerk op apparaten van je kinderen. Zo kun je een timer zetten op hun internetgebruik (niet meer dan een uur per dag bijvoorbeeld) of het gehele netwerk voor hen uitzetten.

Reserveren

In de Verenigde Staten is de Norton Core nu te reserveren voor 200 dollar, wat tachtig dollar goedkoper is dan normaal. Daarbij krijg je ook een jaarabonnement op Norton Core Security Plus. Vanaf deze zomer worden ze daar ook verstuurd. Wanneer de Norton Core naar Nederland komt, is nog niet bekend.