NRC Live organiseert themadag over de impact van robotisering

NRC Live Impact Robotisering

Hoe bereidt het bedrijfsleven zich voor op robotisering? En welke skills zijn nodig voor de toekomstige arbeidsmarkt? Het zijn slechts twee vragen die aan bod komen tijdens NRC Live over de Impact van Robotisering op 12 november in de Beurs van Berlage van Amsterdam. MIT-professor Andrew McAfee, die over dit onderwerp de bestseller ‘The Second Machine Age’ schreef, verzorgt de keynote van dit interessante evenement.

NRC Live over het thema:

Uit recent onderzoek van Oxford University blijkt dat wereldwijd een derde van de banen zal verdwijnen. Dat gaat zeker niet alleen om laaggeschoolde arbeidsplaatsen, juist de middenklasse, de dienstverlening wordt hard geraakt. Maar robotisering kan ook leiden tot een ongeëvenaarde groei in productiviteit waardoor we volgens McAfee een economie van overvloed tegemoet treden. Hoe gaan we onze economie en maatschappij daar op inrichten?

Naast McAfee, zal ook Melanie Peters één van sprekers zijn. Zij is directeur van het Rathenau Instituut dat onderzoekt hoe ontwikkelingen in wetenschap en technologie de maatschappij veranderen, en zal het onderwerp in de Nederlandse context plaatsen. Verder staan onder meer Gerard Smit, CTO van IBM Benelux en Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland, op het podium. Het programma bestaat niet alleen uit presentaties, maar ook uit discussies en interactieve werksessies.

Kaarten kosten 399 euro per stuk, maar tot 5 oktober zijn er kaarten te koop met 100 euro vroegboekkorting. Ze zijn online te bestellen.

Numrush is als mediapartner verbonden aan deze editie van NRC Live.