Volgens virtual reality-expert Inition is de toekomst van VR controllerloos

Het Londense Inition is een van de grootste spelers op het gebied van virtual reality. Het bedrijf van houdt zich al sinds 2001 bezig met VR en begon in 2006 met augmented reality. De komst van de Oculus Rift heeft de ontwikkelingen behoorlijk versneld, maar Inition ziet nog meer dan genoeg groeimogelijkheden.

Het werk van Inition is in zekere zin eenvoudiger geworden, zo stelt Lead Creative Alex Lambert. Waar het bedrijf een paar jaar geleden alle elementen nog volledig zelf moest ontwikkelen en bouwen is er nu volop ondersteuning van bedrijven als Oculus, HTC en Sony. Deze partijen werken op dit moment serieus aan eigen Virtual Reality-producten en nemen Inition dus veel werk uit handen.

Inition-Demo-Studio

Dat betekent niet dat de Londense creatievelingen het rustig aan kunnen doen, want de blik is en blijft op de toekomst gericht. De volgende stap ligt volgens Lambert namelijk behoorlijk voor de hand, al moet er nog wel veel werk verricht worden voor het zover is. De ideale VR-ervaring heb je volgens de ontwikkelaar immers zodra je geen muis, controller of toetsenbord meer nodig hebt. In onderstaande video vertelt hij daar meer over.