NU.nl laat lezers het nieuws livestreamen met smartphone-app

NU Live

NU.nl start vandaag met een gloednieuwe livestreaming-app. Hiermee kunnen lezers die aanwezig zijn bij een belangrijk nieuwsevenement, hier ter plekke verslag van doen. Daarmee gaat de nieuwssite indirect de concurrentie aan met diensten zoals Meerkat en Periscope, maar dan met een eigen nieuwsinsteek.

De streamingapp NU Live werd deze week door hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman gepresenteerd tijdens het Immovator Cros Media Café in Hilversum, meldt Bright. De app moet in de loop van vandaag (woensdag) voor Android verschijnen, waarna er in de komende weken ook een iOS-versie uitkomt.

NU Live

Het idee achter NU Live is vergelijkbaar met Meerkat of Periscope: het livestreamen van een gebeurtenis. Waar deze twee eerdere apps je echter alles om je heen laten streamen voor wie maar wil kijken, richt NU Live zich op grote nieuwsontwikkelingen. De redactie van NU.nl maakt een selectie van alle gebruikersstreams en maakt daar één videofeed van. Hierdoor kan een gebruiker van de gewone NU-app zien wat er ter plekke gaande is.

NU.nl heeft NU Live al eens intern getest tijdens de Tour de France. De NOS deed toen een zelfde soort pilot. Nu zal de app van NU.nl voor het eerst voor het grote publiek beschikbaar komen. Wat voor effect de app precies zal hebben zal hierna gaan blijken.