Nvidia lanceert Drive AutoPilot voor assistentfuncties in de auto

Nvidia-AutoPilot

Nvidia heeft zijn Drive AutoPilot-platform aangekondigd. Daarmee moeten meer autonome mogelijkheden toegevoegd worden aan een auto. Het gaat echter niet om een volledig zelfrijdende auto, maar om functies die je ondersteunen tijdens het rijden. Dat meldt Reuters.

Hoe autonoom een auto precies is, wordt opgedeeld in schalen. Level 5 is daarbij volledig autonoom, level 1 geeft aan dat er een beetje ondersteuning voor de bestuurder is. Het Drive AutoPilot-platform van Nvidia moet gebruikt worden in “level 2+”-systemen, die volgend jaar in productie gaan.

Het platform gaat gebruikt worden in systemen van leveranciers Continental AG en ZF Friedrichshafen AG. In 2020 zouden we het platform in auto’s kunnen gaan zien. ZF biedt daarbij ook voor het eerst een optie met een chip gemaakt door concurrent Xilinx samen met het platform van Nvidia.

Meer mogelijkheden

De uiteindelijke auto’s moeten meer autonome mogelijkheden gaan bieden. Het gaat onder meer om invoegen op de snelweg, het wijzigen van de baan waar je op rijdt en persoonlijke kaarten die toegevoegd worden aan bestaande ‘advanced driver assist systems’.

Het platform integreert zijn Xavier system-on-chip-processors en de Drive-software om data van de sensoren aan de buitenkant van het voertuig en binnenin de cabine te verwerken.