Slimme BH van Soma voorkomt dat je de verkeerde BH-maat koopt

Soma Slimme BH

Vrijwel iedere vrouw koopt tenminste één BH in haar leven. Probleem is echter dat veel vrouwen onbewust de verkeerde maat kopen. Dat probleem wil BH-merk Soma nu oplossen, met een slimme variant. De nieuwe Somainnofit-BH laat je namelijk je echte BH-maat ontdekken, simpelweg door hem aan te doen. Dat meldt Engadget.

De Somainnofit is een zwarte, sportachtige BH met vier strips die horizontaal over de stof lopen, en een rode lijn rond de cup. De BH meet je buste op de juiste locaties om te bepalen welke maat je hebt. De strips meten de achterkant, en in een oranje rechthoek zit een bluetooth- en een meetsensor.

De BH verbind je met een app die vervolgens de accurate BH-maat aangeeft. Ook verschijnt hier een serie BH’s van Soma die in die maat beschikbaar zijn. Op die manier hoopt het bedrijf natuurlijk dat je meer van hun ondergoed gaat kopen. De slimme variant kun je houden voor als je gewicht verandert of als je zwanger raakt, zodat je altijd de juiste maat hebt.

Delen

De BH is ook te delen met anderen. Je vriendinnen of familieleden hoeven alleen de app te downloaden en kunnen vervolgens zelf zien wat hun echte maat is. De accu in het apparaat biedt ondersteuning voor tweehonderd metingen, voordat hij kapot is.

Vooralsnog is de BH alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, waar hij vanaf 8 januari te koop is. In eerste instantie kost hij 25 dollar, later wordt dat 80 dollar.