‘Obama dicht bij deal om content te produceren voor Netflix’

Voormalig president Barack Obama zou in vergevorderde gesprekken zijn met Netflix. Hij zou een serie aan shows willen produceren, waarmee hij een wereldwijd platform krijgt. Dat stellen anonieme mensen die op de hoogte zijn van de gesprekken tegenover The New York Times.

Volgens de voorgestelde deal zou Netflix Obama en zijn vrouw Michelle betalen voor exclusieve content, die alleen op de streamingdienst verschijnt. Hoeveel afleveringen er komen en hoe de shows er precies uit gaan zien, is nog niet besloten. De deal is ook nog niet rond. Ook is niet bekend hoeveel de twee betaald zouden krijgen.

Volgens de ingewijden wil Obama de shows in ieder geval niet gaan gebruiken om te reageren op president Donald Trump, of op conservatieve criticasters. De Obama’s zouden in de plaats daarvan gesproken hebben over series die inspirerende verhalen naar voren brengen.

Ideeën

Er zijn al wel een aantal ideeën voor de series. Zo is er een show bedacht waarin Obama gesprekken modereert die gaan over onderwerpen die speelden toen hij president was. Die onderwerpen polariseren Amerikanen nog steeds onder president Trump. Het gaat bijvoorbeeld om gezondheidszorg, stemrecht, immigratie en klimaatverandering.

In een ander idee praat Michelle over onderwerpen als voeding. Daarnaast zouden de Obama’s mogelijk ook meehelpen aan documentaires en fictionele programmering op Netflix. Die programma’s zouden dan aansluiten bij hun eigen overtuigingen en waardes.

Overigens is Netflix niet de enige streamingdienst met interesse in de Obama’s. Ook Amazon en Apple zouden interesse hebben getoond in gesprekken met de twee over deals, stellen ingewijden.