Snapchat kopieert nu Instagram: Je kunt andere gebruikers taggen in je Stories

Rush Talk Snapchat

Het is voor de verandering eens niet Facebook die functies jat van Snapchat, maar andersom. Het sociale medium laat je voortaan namelijk mensen taggen in je Stories. Voorlopig gaat het nog om een test, laat een woordvoerder weten tegenover TechCrunch.

Als je een foto of video hebt gemaakt binnen de app, kun je tekst toevoegen. Plaats je hier een @, gevolgd door iemands gebruikersnaam, dan kun je diegene taggen. Degene die je tagt krijgt hier een notificatie van, maar alleen als die persoon ook meedoet aan de test van de functie.

Als je iemand in je Story hebt getagt, komt er een “meer”-optie te voorschijn. Daarin zie je de naam van de persoon die getagt is, zijn gebruikersnaam, Bitmoji en een volgknop. Niet alleen kun je vrienden taggen in je Stories, maar bijvoorbeeld ook beroemdheden waar je fan van bent.

Weinig details

De functie zat al sinds november 2016 in Instagram verwerkt, een concurrent het medium. Meer details over de functie binnen Snapchat zijn echter niet gegeven. Het lijkt er op dat ook nog niet iedereen anderen kan taggen, maar mogelijk komt dit dus nog.